Kunstgebit

kunstgebit

Veel mensen vinden de eerste stap naar het nemen van een kunstgebit geen gemakkelijke. Soms stellen zij de aanschaf van een kunstgebit jarenlang uit, ondanks de pijn en het ongemak dat zij ervaren van hun eigen tanden- of het gebrek daaraan. Hebben zij de sprong eenmaal gewaagd, dan voelen zij zich in de regel opgelucht en de schaamte voorbij.

Kunstgebit: niet van echt te onderscheiden

Een kunstgebit vervangt de eigen tanden en kiezen en kan tegenwoordig zo mooi worden gemaakt, dat het niet van echt te onderscheiden is. Zo kan je weer zonder schaamte lachen, praten en eten. Kortom, met een kunstgebit kan je weer genieten van het leven!

  • Een kunstgebit is mooi. Dankzij de moderne technieken is een kunstgebit tegenwoordig nog nauwelijks van een echt gebit te onderscheiden. Uw glimlach knapt er dan ook absoluut van op, net als uw zelfvertrouwen. U hoeft zich nooit meer te schamen voor uw tanden!
  • Een kunstgebit kan gecombineerd worden met eigen tanden en/of kiezen. U kunt namelijk ook kiezen voor een gedeeltelijk kunstgebit Zo vervangt u alleen de elementen die missen en houdt u deels uw eigen tanden.
  • Er zijn verschillende soorten kunstgebitten. Een kunstgebit op implantaten is bijvoorbeeld een uitstekend alternatief voor mensen die een kunstgebit zoeken dat niet kan schuiven of losraken.

De nadelen van een kunstgebit

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het nemen van een kunstgebit. Een paar voorbeelden van de problemen waar u eventueel tegenaan kunt lopen:

  • Uw tanden/kiezen worden getrokken. Als u een volledig kunstgebit neemt, moeten uw (resterende) eigen tanden getrokken worden. U kunt na die ingreep last krijgen van napijn en nabloedingen, hoewel deze klachten meestal gelukkig snel verdwijnen.
  • Praten met een kunstgebit is wennen. Het praten voelt en klinkt in het begin anders. Dat kan komen door verschillende factoren. Meer informatie (en tips!) over dit onderwerp vindt u in het artikel ‘Praten met een kunstgebit’.
  • Eten met een kunstgebit is wennen. Als u een kunstgebit heeft (net nieuw of al langere tijd), dan kunt u soms moeite hebben met eten. Dat kan diverse oorzaken hebben, die meestal goed verholpen kunnen worden. U leest hier alles over in het artikel ‘Eten met een kunstgebit’.

Goed geïnformeerd kiezen voor een kunstgebit

Als u overweegt een kunstgebit te nemen, dan is het goed om alle voors en tegens tegen elkaar af te wegen. Op deze site proberen we u zo goed mogelijk te informeren, zodat u weet wat er komt kijken bij het krijgen van een kunstgebit. Dat maakt het kiezen voor een kunstgebit wat makkelijker. Vraag eventueel ook advies aan uw tandarts of tandprotheticus, hij of zij kent uw gebit en kan u goed adviseren bij het wel of niet kiezen voor een kunstgebit.